اقیانوس بزرگ مریخ واقعیت دارد؟ ، رقابت سیاره سرخ و زمین بر سر پذیرایی از حیات

به گزارش گالری ابزار زیبا، مطالعات نشان می دهد که امکان حیات در مریخ پیش از سیاره زمین وجود داشته و احتمالا زمانی سطح سیاره سرخ را اقیانوسی بزرگ و به عمق 300 متر تا یک کیلومتر پوشانده بوده است.

اقیانوس بزرگ مریخ واقعیت دارد؟ ، رقابت سیاره سرخ و زمین بر سر پذیرایی از حیات

به گزارش گالری ابزار زیبا و به نقل از ساینس آلرت، مریخ به علت اینکه منظره خشک و غبارآلود آن سرشار از اکسید آهن (معروف به زنگ آهن) است، در زبان عامیانه به سیاره سرخ معروف است. علاوه بر این، اتمسفر آن به شدت رقیق و سرد است و آب به هیچ شکلی جز یخ نمی تواند روی سطح آن وجود داشته باشد.

برخلاف ظاهر امروزی سیاره سرخ، همانطور که منظره مریخ و سایر شواهد نشان می دهد، مریخ زمانی مکانی بسیار متفاوت بود، با جوی گرم تر و متراکم تر و آب جاری در سطح آن. برای سال ها، دانشمندان کوشش کردند تا دریابند که اجرام طبیعی چه مدت در مریخ وجود داشته اند و اینکه آیا آنها متناوب بوده اند یا پایدار.

سوال مهم دیگر این است که مریخ زمانی چقدر آب داشته است و آیا این مقدار برای پشتیبانی از حیات کافی بوده یا نه؟ بر اساس یک مطالعه تازه به وسیله تیمی بین المللی از دانشمندان سیاره شناسی، مریخ 4.5 میلیارد سال پیش احتمالا آب کافی برای اقیانوسی به مقدار کل سیاره تا عمق 300 متر و گاه حدود 1 کیلومتر داشته است.

آنها استدلال می نمایند که این اقیانوس به علاوه مولکول های آلی و سایر عناصری که در این زمان به وسیله سیارک ها و دنباله دارها در سراسر منظومه شمسی توزیع شده اند، نشان می دهد که مریخ احتمالا اولین سیاره پشتیبان حیات در منظومه شمسی بوده است.

این مطالعه به وسیله محققانی از دانشگاه پاریس (IPGP)، مرکز تشکیل ستاره ها و سیاره ها (StarPlan) دانشگاه کپنهاگ، موسسه ژئوشیمی و پترولوژی (GeoPetro) در ETH زوریخ و موسسه فیزیک دانشگاه برن اجرا شده است.

این مطالعات و یافته ها اخیرا در قالب مقاله ای در Science Advances منتشر شده است. همانطور که آنها در این مقاله نشان می دهند، سیارات زمین سان (عطارد، زهره، زمین و مریخ) پس از تشکیل بیش از 4.5 میلیارد سال پیش، دوره ای از برخوردهای سیارکی قابل توجه را تحمل کردند.

اعتقاد بر این است که تاثیر این برخوردها، نحوه توزیع آب و بلوک های سازنده حیات (مولکول های آلی) در سراسر منظومه شمسی است. با این حال، نقش این دوره در تکامل سیارات سنگی یا سیارات داخلی منظومه شمسی - به ویژه در خصوص توزیع عناصر ناپایدار مانند آب - هنوز مورد بحث است.

شهاب سنگ هایی که میلیاردها سال پیش از مریخ به بیرون پرتاب شده اند، بینش منحصربه فردی در خصوص چگونگی شرایط این سیاره در مدت کوتاهی پس از تشکیل سیارات منظومه شمسی، ارائه می دهند.

این تیم با مقدار گیری تغییرپذیری کروم 54 (54Cr) در این شهاب سنگ ها، مقدار آب مریخ در حدود 4.5 میلیارد سال پیش را تخمین زد. بر اساس نتایج آنها، آب کافی برای پوشاندن کل سیاره در اقیانوسی به عمق حداقل 300 متر و در بعضی منطقه ها تا عمق 1 کیلومتر وجود داشته است.

در همان زمان، آب بسیار کمی روی زمین وجود داشت، زیرا جسمی به مقدار مریخ با زمین برخورد نموده بود؛ برخوردی که منجر به تشکیل ماه شد (فرضیه ضربه بزرگ).

بیشتر بخوانید:

  • اولین پرواز بالگرد نبوغ مریخ نورد استقامت بعد از به روزرسانی نرم افزاری

علاوه بر آب، سیارک ها بعلاوه مولکول های آلی مانند اسیدهای آمینه (ساختمان سلول های DNA، RNA و پروتئین) را در طول بمبارانی سنگین به مریخ آوردند. این یعنی در زمانی که زمین هنوز عقیم بود، می توانست در مریخ زندگی وجود داشته باشد. این اتفاق در 100 میلیون سال اول مریخ رخ داد. پس از این دوره، اتفاق فاجعه باری برای حیات بالقوه روی زمین رخ داد. اعتقاد بر این است که یک برخورد بسیار بزرگ بین زمین و سیاره دیگری به مقدار مریخ اتفاق افتاده است. برخوردی پرانرژی که منظومه زمین-ماه را ساخت و در عین حال تمام حیات بالقوه روی زمین را از بین برد.

سایر سوالات مربوط به تکامل زمین شناسی و محیطی مریخ، در ماموریت های روباتیکی که در این دهه برای مریخ معین می شوند (و در پی آن ماموریت های انسانی در دهه 2030) بیشتر مورد آنالیز قرار خواهند گرفت.

منبع: همشهری آنلاین

به "اقیانوس بزرگ مریخ واقعیت دارد؟ ، رقابت سیاره سرخ و زمین بر سر پذیرایی از حیات" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اقیانوس بزرگ مریخ واقعیت دارد؟ ، رقابت سیاره سرخ و زمین بر سر پذیرایی از حیات"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید