خانه حکیم باشی کاشان
به گزارش گالری ابزار زیبا، خانه تاریخی حکیم باشی یکی از خانه های دوره قاجار در کاشان است که از سه منظر قابل اهمیت است. اول صاحب خانه و دوم، نقاش طرح های خانه و سوم تزئینات زیبای نقاشی های دیواری آن است.
به گزارش گالری ابزار زیبا، منطقه فرهنگی کاشان و تمدن هفت هزار ساله سیلک آن، گرچه با خانه های تاریخی اش شناخته می گردد، اما هنر ساخت و نقاشی های این خانه ها نشان دهنده معماری پر ارزش این دیار است که با گذشت سال ها و تغییر کالبد شهرها هنوز بر جان گردشگران می نشیند.
خانه تاریخی حکیم باشی یکی از خانه های دوره قاجار در کاشان است که از سه منظر قابل اهمیت است. اول صاحب خانه و دوم، نقاش طرح های خانه و سوم تزئینات زیبای نقاشی های دیواری آن است.
مالک اصلی خانه، میرزا ابوالفضل خان حکیم باشی از معروف ترین پزشکان دربار ناصرالدین شاه قاجار بوده که این خانه را در بخش های نارنجستان، حیاط های اندرونی، بیرونی و خدمه، مهتابی خانه، چهار شاه نشین، پنج دری، آینه خانه و سه سرداب طراحی نموده است.
سرداب ها با چند پله از حیاط جدا می شوند که با پایین رفتن از این پله ها، خنکای محیط سرداب را می توان حس کرد. خانه حکیم باشی دو اصطبل رو باز و سرپوشیده، باربند و طویله نیز دارد.
نقاشی های کم نظیر، اهمیت اصلی خانه تاریخی حکیم باشی کاشان است، زیرا نقاشی هایی در قسمت شاه نشین آن به قلم عبدالوهاب غفاری است.
خانه حکیم باشی کاشان در خیابان فاضل نراقی و نزدیک مسجد و مدرسه آقابزرگ قرار گرفته است و مساحت آن حدود 2400 متر مربع است و مالک اصلی آن شخصی بنام میرزا ابوالفضل خان حکیم باشی از معروف ترین اطبای دربار ناصر الدین شاه قاجار بوده است
میرزا عبدالوهاب غفاری فرزند میرزا محمود خان غفاری ملقب به احتساب الملک و پسر عموی کمال الملک از شاگردان میرزا ابوالفضل خان حکیم باشی و جزو 40 تن از افراد اعزامی جهت تحصیل به فرنگ بوده است.
میرزا عبدالوهاب غفاری پس از بازگشت و فراغت از تحصیل در علم طب به فعالیت پرداخت و بنابر سیره خانوادگی خود به نقاشی نیز پرداخت که در طراحی گل و مرغ و چهره پردازی قلمی توانمند داشته است.
نقاشی های بی نظیر در زیر سقف شاه نشین نیز از دیگر جاذبه های دیدنی این خانه است که شامل گل و مرغ، نقوش ختایی، ترنج و سرترنج، شمسه، تصاویری از عرفا و دراویش است.
فروش حضرت یوسف در بازار برده فروشان، ذبح حضرت اسماعیل، مجلسی در کلیسا، لیلی و مجنون، شیخ صنعان و دختر ترسا از دیگر نقش های خانه حکیم باشی است که به روش تمپرای تخم مرغی و آبرنگی اجرا شده است.
این خانه در خیابان فاضل نراقی و نزدیک مسجد و مدرسه آقا بزرگ قرار گرفته است و مساحت آن حدود 2400 متر مربع است.
منبع: دنیای سفر