فوت و فن های ارزان برای گرم کردن خانه در زمستان
به گزارش گالری ابزار زیبا، در زمستان مسأله گرم کردن محیط خانه بدون اتلاف انرژی و افزایش هزینه ها دغدغه بیشتر مردم است.
به گزارش گالری ابزار زیبا به نقل از مشرق ، وقتی سرمای زمستان از راه می رسد، حفظ گرمای خانه اهمیت بالایی دارد. باید همه قسمت های خانه را چک کنید تا از هیچ جا سرما به داخل نفوذ نکند. اگر منزل شما نیز در زمستان سرد و بادگیر می گردد، باید دنبال راهی برای سد کردن راه نفوذ سرما به داخل شوید.
در زیر به چند روش برای حفظ گرما در منزل و سد کردن راه سرما برای ورود به داخل منزل اشاره نموده ایم.
1. برای گرم کردن خانه در زمستان جایی به شکل کفش کن در ورودی منزل تعبیه کنید
اگر در ورودی منزل شما مستقیماً به داخل فضای نشیمن باز می گردد، باید یک فضای کفش کن کوچک در ورودی خانه درست کنید.
این فضا می تواند شیشه ای باشد تا از ورود نور به داخل جلوگیری نگردد و فضای اتاق را کوچک نشان ندهد. ساختن کفش کن روش خوبی برای دور نگه داشتن سرما از اتاق نشیمن به هنگام باز و بسته کردن در ورودی است.
2. برای گرم کردن خانه در زمستان جلوی ورودی هایی که در ندارند، پرده مخصوص آویزان کنید
پرده هایی که تا زمین می رسند و بین اتاق ها آویزان می شوند، پورتیه ر می گویند. آویزان کردن این نوع پرده یک سنت قدیمی است که احیای این سنت واقعاً ارزشمند است. زیرا جلوی وزش باد و نفوذ سرما به داخل هال یا اتاق نشیمن و اتاق های دیگر را سد می نماید.
3. برای گرم کردن اتاق خواب در زمستان بالکن را محصور کنید
این روش نیز مانند روش کفش کن باعث می گردد که بالکن ورودی ساختمان محصور شده و از وزش باد و ورود سرما به داخل جلوگیری گردد. بالکن محصور یک مزیت دیگر نیز دارد و آن اینکه مهمانان تا زمانی که در را به رویشان باز کنید، در پناه آن یخ نمی زنند!
4. برای گرم کردن اتاق خواب در زمستان پرچین های بادگیر بکارید
اگر اطراف منزل شما بادگیر است، می توانید دور آن پرچین های بلند بکارید یا چیزهای دیگری نصب کنید که جهت باد را سد نمایند. مثلاً حصارکشی کنید یا درخت بکارید.
5. جهت گرم کردن اتاق خواب در زمستان پرده های خیلی ضخیم آویزان کنید
پارچه های ضخیم و زیبایی همچون مخمل به خصوص آن هایی که راه راه هستند، بسیار گرم می باشند و به خوبی جلوی ورود باد و سرما از پنجره به داخل را می گیرند. اگر گرمای بیشتری می خواهید، پشت پنجره ها کرکره یا سایبان نیز بکشید و از داخل پرده های سنگین و ضخیم آویزان کنید.
6. برای گرم کردن خانه در زمستان کرکره های مناسب نصب کنید
کرکره ها که به خوبی طراحی شده اند و در زمستان بسته می شوند تا جلوی وزش بادهای شدید و توفان به پنجره ها را بگیرند.
7. پنجره های حفاظ دار یا قاب دار انتخاب کنید
بحث های زیادی در خصوص انتخاب پنجره های عایق وجود دارد و این پنجره ها واقعاً مفیدند، ولی آیا می دانستید که سبک پنجره های شما بر میزان بادگیری آن ها تأثیر دارد؟ برخی از رایج ترین انواع پنجره از جمله تک لنگه و دو لنگه و پنجره های کشویی، کمی هوا به داخل نشت می دهند. پنجره های حفاظ دار، قاب دار و ثابت، بهترین و محکم ترین درزگیری را دارند.
8. بگذارید نور آفتاب به داخل بتابد.
حتماً پرده ها پنجره های جنوبی را در طول روز جمع کنید تا نور آفتاب اتاق هایتان را گرم کند. اگر پنجره های جنوبی خانه شما بخاطر وجود درخت یا بوته بر سر راه اشعه آفتاب، نور زیادی نمی گیرد، می توانید آن ها را هرس یا جابجا کنید.
گرم کردن خانه در زمستان آن هم بدون هدر دادن انرژی یک مهارت مهم و ضروری است که همه برای صرفه جویی در مصرف انرژی ضروری است همه افراد با آن آشنا باشند.
بهتر است برای فضاهایی مثل آشپزخانه و حمام از دستگاه تهویه هوای تایمر دار بهره ببرید. از دستگاه تهویه هوا فقط در مواقع لزوم بهره ببرید. هوای فصل زمستان معمولا خشک است پس اگر برای تان محدودیتی وجود ندارد در فصل زمستان بعد از حمام کردن درب حمام را باز بگذارید تا بخار حمام وارد فضای منزل گردد.
برای گرم کردن خانه در زمستان در مواقعی که به تهویه احتیاج ندارید دریچه های بیرونی آن را مسدود کنید تا هوای سرد وارد منزل نگردد.
از فن های دو منظوره بهره ببرید. این فن ها در فصل تابستان هوای سرد و در فصل زمستان هوای گرم به شما می دهند. حتی می توانید جهت پنکه سقفی را تغییر دهید، به این ترتیب پنکه باد گرم به شما می دهد. اگر می خواهید کف خانه را گرم کنید فن را خاموش کنید، اما در صورتی که می خواهید هوای خانه گرم باشد فن را روشن کنید.
تهویه و در و پنجره های اتاق های بدون استفاده را ببندید تا هوای خانه گرم تر گردد. با این همه مراقب باشید اتاق های بدون استفاده خیلی سرد نشوند، چون ممکن است لوله های توکار یخ بزنند.
برای تهویه هایی که بیرون از منزل نصب می شوند حتما از فنس هایی بهره ببرید که مانع ریختن برف و باران روی آن ها گردد.
برای گرم کردن خانه در زمستان بهتر است مکان هایی را گرم کنید که از آن ها استفاده می کنید به این ترتیب انرژی کمتری هدر می رود. اگر وسیله گرم نماینده منزل شما رادیاتور است بهتر است لوله های رادیاتور را با ورقه های حلبی بپوشانید تا گرمای آن ها هدر نرود. این کار را برای شومینه های چوبی و تنوری و سایر وسایل گرمایی هم می توانید انجام دهید.
برای گرم کردن خانه در فصل زمستان مطمئن شوید که جریان هوای تهویه های گرم نماینده یا وسایل گرمایشی را مسدود ننموده باشید تا در مواقع لزوم بتوانید تهویه را برای گرم کردن هوا روشن کنید. ورودی تهویه ها و وسایل گرمایشی را با اسباب و اثاثیه منزل، لباس یا آشغال و مواد مخروبه مسدود نکنید.
اگر بخاری دارید و از آن استفاده نمی کنید از بسته بودن لوله دودکش آن مطمئن شوید. باز بودن لوله دودکش بخاری هوای گرم خانه را هدر می دهد. مراقب باشید هر زمان که خواستید از بخاری بهره ببرید حتما از باز بودن لوله دودکش مطمئن شوید.
یکی از مهم ترین راهکارها برای گرم کردن خانه در زمستان جهت هدر ندادن انرژی عایق بندی لوله های آب، رادیاتور و لوله کشی خانه است. قرار نیست گرما را در جایی که احتیاج نیست هدر بدهید هدف این است که منزل تان را گرم کنید و از انرژی استفاده بهینه کنید.
عایق بندی لوله ها فقط مختص لوله های بدون حفاظ و در معرض دید نیست. برای جلوگیری از هدر رفت انرژی از همان ابتدای لوله کشی برای عایق بندی لوله های داخلی بنا اقدام کنید.
درب پشت بام یا درب اتاق زیر شیروانی یکی از مهم ترین خروجی های هدر رفت گرما و انرژی است. از بسته بودن آن ها و سالم بودن شیشه و سایر حفاظ های آن ها در فصل زمستان مطمئن شوید.
جلو سرد شدن کف خانه را بگیرید. در صورت عایق نبودن کف منزل روزانه بیش از 10 درصد گرمای خانه از این طریق هدر می رود. برای گرم کردن خانه در زمستان اگر کف منزل شما عایق نیست حتما کف را با فرش و قالیچه های گرم بپوشانید. بهترین جنس فرش و قالیچه برای گرم کردن خانه در زمستان فرش های پشمی و دستبافت است.
در روزهایی که بیش از حد سرد است چند پتو از دیوار خانه و پنجره ها آویزان کنید. این کار را حتی برای دیوارهای بدون پنجره هم انجام دهید. اگر دیوارها و پنجره ها به خوبی عایق بندی نشده باشند گرمای خانه را هدر می دهند.
حاشیه و درزهای در و پنجره ها را بپوشانید و در صورت امکان از شیشه های عایق سرما و گرما بهره ببرید.
بهتر است از پنجره های جنوبی خانه برای استفاده از گرمای نور خورشید بهره ببرید. برای عایق کردن این پنجره ها از پرده های ضخیم بهره ببرید تا در هنگام تابش نور خورشید با کنار زدن پرده ها از گرمای طبیعی بهره ببرید.
اگر با وجود بسته بودن درب و پنجره ها در روزهای سرد زمستان هنوز هم احساس سرما می کنید باید درب و پنجره را عایق بندی کنید. استفاده از چند لایه پرده، زدن پلاستیک به شیشه پنجره ها به صورت موقت، استفاده از کرکره و پرده های مخصوص پنجره، استفاده از فوم های درزگیر به خصوص برای پنجره های قدیمی و نیز استفاده از سایبان های سلولیتی از جمله روش های گرم کردن خانه در زمستان و جلوگیری از هدر رفت گرما و انرژی هستند.
یک عایق داخلی به پنجره ها اضافه کنید. استفاده از عایق هایی مثل کیت که نوعی پلاستیک فشرده مرغوب هستند با سایبان و پرده پنجره تناقضی ندارد و همراه با آن ها به کار برده می گردد. درزهای پنجره ها را با چسب آکواریوم پر کنید.
به عنوان یک راهکار کوتاه مدت برای گرم کردن خانه در زمستان می توانید از یک پتو برای پوشاندن پنجره ها در روزهای خیلی سرد بهره ببرید. مسلما این کار ظاهر چندان خوبی ندارد، اما بسیار کاربردی است.
اگر یک پنجره سرتاسری و عظیم دارید و می خواهید جلوی هدر رفت گرما و انرژی را در فصل زمستان بگیرید می توانید از پرده های دوش حمام به جای پرده معمولی یا کیت عایق پلاستیکی بهره ببرید. این پرده ها ضخیم تر هستند و جلوی هدر رفتن گرما و انرژی را می گیرند. برای این که پنجره ظاهر بدی نداشته باشد از یک پرده پارچه ای برای پوشاندن این پرده بهره ببرید به این ترتیب در طول روز می توانید پرده را کنار بزنید و از نور خورشید هم بهره ببرید و در طول شب هم دمای اتاق گرم تر می گردد.
آب حمام را داغ نکنید. اجازه دهید آب ولرم گردد سپس زیر دوش بروید. بهتر است همواره یک تشت پر از آب به عنوان ذخیره داشته باشید.
گذاشتن یک قابلمه پر از آب روی خیلی ملایم شعله گاز هم هوای خانه را گرم تر و مرطوب تر می نماید و هم یک ذخیره آبی خوب است.
اگر در فر آشپزی می کنید بعد از تمام شدن کارتان درب فر را باز بگذارید تا گرمای آن به داخل آشپزخانه و خانه جریان پیدا کند. فصل زمستان بهترین فرصت برای دست کردن انواع شیرینی و کوکی است. اگر هم در طول تابستان میوه های مختلف را به صورت یخ زده فریز نموده اید در فصل زمستان با آن ها مارمالاد و مربا درست کنید و به این ترتیب هوای خانه را هم گرم تر کنید.
پتو و روتختی های گرم را دم دست بگذارید و هنگام نشستن روی مبل و مطالعه کردن یا تماشای تلویزیون از آن ها بهره ببرید. به این ترتیب احتیاجی به زیاد کردن درجه بخاری و شوفاژ یا سایر وسایل گرم نماینده ندارید. به جای زیاد کردن درجه بخاری، لباس بیشتری بپوشید.
اگر ساعات زیادی را پشت میز کار در منزل می گذرانید یک وسیله گرم نماینده برای پا بهترین انتخاب است.
از کرسی بهره ببرید. به این ترتیب با یک وسیله گرم نماینده تعداد زیادی از افراد خانواده گرم می شوند و در مصرف انرژی هم صرفه جویی می گردد.
برای گرم کردن خانه در زمستان مراقب درزهای زیر در اتاق ها به خصوص درز زیر در ورودی باشید. با فوم یا پشم شیشه زیر در را مسدود کنید تا هم گرما از خانه و اتاق ها خارج نگردد و هم هوای سرد به داخل جریان پیدا نکند.
منبع: جام جم آنلاین