کاربرد و اهمیت شومینه در دکوراسیون داخلی به همراه ده ها ایده
به گزارش گالری ابزار زیبا، اجرای شومینه در دکوراسیون داخلی از حدود چند دهه پیش مورد توجه ویژه ای قرار گرفته است. اما مسلما استفاده کردن از این مولفه در هر فضایی ممکن نیست و نمی تواند آن طور که باید و شاید جلوه مناسبی را به ساختمان ببخشد. از قلم نیاندازید که یکی از مهم ترین فاکتورهایی که سبب می گردد شومینه و یا هر تزئینات دیگری در قسمت داخلی ساختمان خودش را نشان دهد، توجه کردن به بایدها و نبایدهای تزئیناتی و دکوراسیون بندی است. در این مقاله سعی می کنیم تا نکات مهمی که در زمینه شومینه دکوراسیون داخلی وجود دارند را به طور واضح و به شکلی بسیار ساده و شیوا برای شما بیان کنیم.
اهمیت شومینه در دکوراسیون منزل
نقش شومینه در دکوراسیون داخلی هم جز موارد اصلی یک طراحی است و هم می توان در بسیاری از فضاها از آن خودداری کرد. اگر بخواهیم به صورت ساده این موضوع را آنالیز کنیم متوجه می شویم که معمولا شومینه را به دو منظور در طراحی دکوراسیون داخلی استفاده می نمایند.
ایجاد فضای گرم
شومینه محلی برای ایجاد آتش است که در گذشته برای روشن کردن آتش در خانه ها و…استفاده می شده است. در حال حاضر تمامی خانه ها و اماکن تجاری و اداری دارای لوله کشی های گاز هستند که سبب می شود این مکان ها دیگر احتیاجی به داشتن شومینه نداشته باشند. با این وجود زمانی که به یک فضای دارای شومینه وارد می شوید، حس گرما و صمیمیت بیشتری دارید. این موضوع یکی از مواردی است که طراح دکوراسیون داخلی را به سمت استفاده از شومینه در دکوراسیون داخلی سوق می دهد.
ایجاد مکان گردآوری
معمولا زمانی که در یک خانه از شومینه استفاده می نمایند، دور تا دور شومینه را به نوعی طراحی می نمایند که فضای کافی برای نشستن و جمع شدن افراد خانواده دور هم باشد. این موضوع نشان می دهد که شومینه ها می توانند تبدیل به یک قطب جاذب اعضای خانواده دور تا دور هم باشد.
انواع شومینه ها برای دکوراسیون داخلی
در این قسمت می خواهیم تا انواع شومینه در دکوراسیون داخلی را هرچه بهتر بشناسیم. به طور کلی می توان گفت 19 مدل شومینه مختلف وجود دارد. مسلما احتیاجی به شناخت تمام این مدل ها نیست زیرا همه این مدل ها را نمی توان در اغلب ساختمان ها استفاده کرد. به طور کلی 6 مدل از بین مدل های شومینه بیشترین کاربرد را دارند. شومینه های گوشه ای، شومینه های شیشه ای، شومینه های چدنی، شومینه های دیواری، شومینه های دو طرفه و شومینه های چوبی این 6 مورد هستند.
شومینه های گوشه ای یا کنجی
اولین مدل از شومینه ها با نام شومینه های کنجی شناخته می شود. این مدل از شومینه بر اساس محلی که در آن قرار می گیرد، شناخته می شود و گاهی اوقات با نام شومینه های سه کنج نیز شناخته می شود. این مدل از شومینه ها باید دارای تعادل و تقارن بسیار زیادی باشند که سبب شود زیبایی کاملی داشته باشد. یکی از نکات مهم در شومینه های کنجی آن است که از مصالح سنگین و بزرگ برای ساخت آن ها استفاده نکنید. جلوه و زیبایی که این مدل از شومینه ها به خانه می دهند، بسیار زیبا است.
شومینه های شیشه ای
مدل بعدی با نام شومینه های شیشه ای شناخته می شود. شومینه های شیشه ای در خانه های مدرن استفاده می شود و می توان گفت انتخاب مناسبی برای خانه های سنتی نیست. استفاده کردن از شیشه می تواند در تمام شومینه و یا بخش هایی از شومینه باشد. اگر در بخش هایی از شومینه قصد استفاده آن را داشته باشید، می توانید در قسمتی که شعله های آتش تعیین هستند این کار را انجام دهید.
شیشه هایی که برای این مدل از شومینه ها استفاده می شود از جنس شیشه سکوریت است که می تواند در برابر گرما، حرارت و بعلاوه ضربه و فشار، مقاومت بسیار بالایی را از خودش نشان دهد. خوشبختانه شومینه های شیشه ای حداقل مقدار احتیاج به تمیزکاری و بعلاوه سرویس دهی را دارند. این در حالی است که در عین حال می توانند بیشترین مقدار گرما را نیز به محیط انتقال دهند.
شومینه های دیواری
مورد سوم با نام شومینه های دیواری شناخته می شود. شومینه دیواری دارای طراحی متفاوت و منحصر به فردی است و به نوعی در ساختمان اجرا می شود که در درون دیوار باید نصب شود. شومینه در دکوراسیون داخلی اگر از نوع شومینه های دیواری باشد، می تواند با سوخت های مختلفی کار کند.
این سوخت ها می توانند هیزم، الکل، گاز و یا برق باشند. شومینه های دیواری دارای مزیت های دیگری نیز هستند. از جمله این مزیت ها می تواند مربوط به عدم احتیاج به فضای زیاد و بعلاوه چند گانه سوز بودن آن ها اشاره نمود. معمولا امکان نصب این مدل از شومینه ها در بخش ها و قسمت های مختلف خانه ها و اماکن دیگر با ابعاد و مقدار های مختلفی وجود دارد.
شومینه چدنی
مورد بعدی که مدل چهارم از بین مدل های شومینه شناخته می شود، شومینه های چدنی هستند. این مدل از شومینه در دکوراسیون داخلی با نام شومینه اروپایی یا انگلیسی نیز معروف است. همان طور که از نام این شومینه تعیین است، متریال چدن یکی از اصلی ترین موادی است که در ساخت این شومینه ها استفاده می شود. می توانید از دو مدل سوخت گاز و چوب برای این شومینه ها بهره ببرید. شومینه های چدنی قیمت های بسیار بالاتری نسبت به شومینه های دیگر دارند.
شومینه سنگی
مدل بعدی شومینه در دکوراسیون داخلی، شومینه سنگی است. شومینه های سنگی را با نام شومینه های هیزمی نیز می شناسند که سبب می شود تا حد بسیار زیادی حال و هوای طبیعت در فضای داخلی خانه و محل کار شما جریان پیدا کند. معمولا بهتر است از این مدل از شومینه ها در فضاهایی با متراژ زیاد همانند ویلاها و…بهره ببرید.
شومینه آجری
شومینه های آجری آخرین مدل از شومینه ها هستند که در طراحی دکوراسیون داخلی بسیار استفاده می شوند. مهم ترین و اصلی ترین ماده ای که در ساخت این شومینه ها استفاده می شود، آجر است. آجرهای به کار رفته در این مدل، معمولا دارای طرح و رنگ های متنوعی هستند که سبب می شود استفاده از آن ها در فضاهای داخلی خانه هایی که به سبک سنتی طراحی شده اند، گزینه بسیار بهتری باشد.
انواع طرح و مدل شومینه ها در دکوراسیون داخلی منزل
به روز رسانی و مدرن کردن شومینه های قدیمی خانه ها نشان دهنده مقدار اهمیت کاربرد شومینه در دکوراسیون داخلی خانه ها و به طور کلی هر فضای داخلی است که دارای این مولفه در دکوراسیون خود هستند. در این قسمت سعی می کنیم تا به طور کامل به روش هایی که می توانید با استفاده از آن ها شومینه های قدیمی خود را به روز رسانی کنید، بپردازیم.
تمیز کردن
اولین مورد استفاده از شومینه در دکوراسیون داخلی مربوط به تمیز کردن شومینه های قدیمی می شود. بهتر است ابتدا شومینه خود را با وسایل تمیز نماینده و شوینده به خوبی تمیز کنید. پس از آن متوجه می شوید که شومینه شما آن قدرها هم که فکر می کردید بد نیست.
رنگ آمیزی
در به روز رسانی شومینه و دکوراسیون داخلی که شامل شومینه می شود، در مرحله دوم می توانید در صورت لزوم و در صورتی که رنگ شومینه با دیگر وسایل اتاق همخوانی ندارد، آن را مطابق با دیگر بخش های دکوراسیون داخلی رنگ آمیزی کنید.
استفاده از تزئینات خاص
گاهی اوقات برای به روز کردن شومینه در دکوراسیون داخلی که قدیمی است، می توانید از تزئینات خاصی برای آن بهره ببرید. از قلم نیاندازید که این تزئینات را نباید به شکلی انتخاب کنید که با دیگر مولفه های خانه متضاد باشد، بلکه باید انتخاب های شما به نحوی باشند که متریال های کاربردی تان را در یک سمت و سو قرار دهند.
سفید کاری شومینه
سفید کردن شومینه در دکوراسیون داخلی یکی دیگر از روش هایی است که با استفاده از آن می توانید شومینه خود را به شکلی بسیار مجذوب کننده و زیبا در آورید. از قلم نیاندازید که رنگ سفید شومینه و دیواری که آن را در بر گرفته است، با بسیاری از سبک های مدرن و امروزی همخوانی دارد، اما در صورتی که سبک خانه شما همچنان قدیمی و سنتی است، بهتر است برای سفید کردن یا نکردن این قسمت از خانه خود با یک طراح دکوراسیون داخلی صحبت کنید.
کاشی کاری یا سفال کاری
یکی دیگر از روش های مدرن سازی شومینه در دکوراسیون داخلی استفاده از کاشی کاری یا سفال کاری است. با استفاده از سفال ها و کاشی های مرغوب، می توانید دیواری که شومینه را احاطه کرده است، سفال کاری کرده و نمای مجذوب کنندهی را برای آن به وجود بیاورید.
عوض کردن دیوارهای خارجی شومینه
گاهی اوقات برای مدرن کردن شومینه خود نمی توانید از این روش های ساده بهره ببرید و ترجیحا ضروری است که دیوارهای خارجی شومینه خود را عوض کنید. عوض کردن دیوارهای خارجی می تواند کمی هزینه بر باشد، اما با این وجود گستره تغییر و انتخاب بیشتری دارید.
جمع بندی
شومینه در دکوراسیون داخلی می تواند نقش بسیار مهمی را ایفا نماید. گاهی اوقات استفاده کردن از شومینه در فضاهای مختلف می تواند کاملا متناسب با فضای انتخابی باشد و گاهی اوقات نیز می تواند بدترین انتخابی باشد که برای طراحی دکوراسیون خود انتخاب می کنید. برای آن که بتوانید برترین نتیجه را به دست آورید، بهتر است تا پیش از آغاز به انجام تغییرات، با یک طراح و مشاور دکوراسیون داخلی مشورت کنید و آگاهانه نسبت به هر اقدامی عمل کنید.
منبع: اتاق