5 نکته مهم برای پخت آبگوشت جاافتاده

به گزارش گالری ابزار زیبا، تهیه این غذای خوشمزه فوت و فن های خاص خود را دارد و ممکن است هر کسی نتواند یک آبگوشت خوشمزه، جا افتاده و لعاب دار را در منزل تهیه کند.

5 نکته مهم برای پخت آبگوشت جاافتاده

با مجله اینترنتی دلتا همراه باشید تا نکات مهم برای جا افتادن آبگوشت را یاد بگیرید. آبگوشت یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین غذا های ایرانی است که منوی اصلی رستوران های سنتی و قهوه خانه ها محسوب می گردد و تقریبا می توان گفت به عنوان غذای سنتی ایرانی در سراسر جهان شناخته شده و پرطرفدار است. این غذای خوشمزه و سنتی بسیار مقوی است و ایرانیان آن را به صورت ترید همراه با نان و انواع ترشی و مخلفاتی مانند پیاز تازه و فلفل سبز سرو می نمایند.

مواد لازم برای تهیه آبگوشت

  • گوشت گوسفندی استخوان دار: 500 گرم
  • دنبه تازه: 100 گرم
  • ترکیب نخود و لوبیا سفید: یک و نیم لیوان
  • گوجه فرنگی: 2 عدد
  • سیب زمینی: 2 عدد
  • رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
  • لیمو عمانی: 2 عدد
  • سیر: 2 حبه
  • نمک، فلفل قرمز، زردچوبه و پودر دارچین: به میزان لازم
  • پودر لیمو عمانی: نصف قاشق چای خوری
  • مرزه خشک: 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه و نکات مهم برای جا افتادن آبگوشت

مرحله اول

برای آغاز کار نخود و لوبیا سفید را از 24 ساعت قبل با آب ولرم خیس کنید.

مرحله دوم

داخل یک قابلمه مناسب گوشت شسته را بریزید؛ سپس نخود و لوبیا سفید خیس خورده، پیاز و سیر خردشده را همراه با زردچوبه، فلفل قرمز و پودر دارچین به گوشت اضافه کنید و تا نیمه قابلمه را آب جوش بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید و اجازه بدهید مواد بجوشند؛ سپس کف های روی آب را بگیرید تا آبگوشت شما درنهایت خوش رنگ تر گردد.

مرحله سوم

یک ساعت بعد گوجه فرنگی درسته و سیب زمینی پوست کنده درسته را به قابلمه آبگوشت اضافه و حرارت را کم کنید. یکی از نکات مهم برای جا افتادن آبگوشت این است که حدود یک ساعت دیگر زمان بدهید تا سیب زمینی بپزد.

مرحله چهارم

بعد از اینکه سیب زمینی پخت، آن را همراه با گوجه فرنگی و دنبه پخته از قابلمه آبگوشت خارج کنید. در این مرحله نمک و لیمو عمانی را که از قبل با آب ولرم خیس نموده اید، به قابلمه آبگوشت اضافه کنید.

مرحله پنجم

سیب زمینی، گوجه و دنبه پخته را با هم بکوبید تا کاملا له شوند؛ سپس رب گوجه فرنگی، پودر لیمو عمانی و مرزه خشک را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. این ترکیب را داخل یک ماهی تابه با کمی روغن بریزید و حدودا ده دقیقه با حرارت کم سرخ کنید و مدام هم بزنید و بعد به قابلمه آبگوشت اضافه کنید. حالا یکی از نکات مهم برای جا افتادن آبگوشت این است که اجازه بدهید تا آبگوشت شما با حرارت کم جا بیفتد و روغن بیندازد.

مرحله ششم

بعد از اینکه آبگوشت پخت، می توانید آب را جدا کنید و گوشت و نخود و لوبیا را با هم بکوبید تا همزمان آبگوشت و گوشت کوبیده را با هم داشته باشید. آبگوشت خوشمزه و جا افتاده شما در این مرحله آماده خوردن است. اگر به غذاهای ایرانی علاقه دارید، ران مرغ با برنج، یک غذای تازه با مرغ را بخوانید.

نکات مهم برای جا افتادن آبگوشت

1- مرزه خشک را از مواد لازم حذف نکنید؛ زیرا یکی از راز های خوشمزگی آبگوشت همین اضافه کردن مرزه خشک به آن است. برترین ترکیب ادویه برای تهیه آبگوشت شامل پودر فلفل سیاه، پودر زیره سبز، پودر زیره سیاه، پودر تخم گشنیز، مرزه خشک، پودر لیمو عمانی، پودر دارچین، پودر سیر، پودر آویشن و نمک است.

2- سعی کنید از دنبه و گوشت تازه برای تهیه آبگوشت بهره ببرید؛ بعلاوه هرچه زمان پخت آبگوشت بیشتر باشد، جا افتاده تر و خوشمزه تر خواهد شد.

3- یکی دیگر از نکات مهم برای جا افتادن آبگوشت این است که اگر دیگ سنگی در منزل دارید، حتما آبگوشت را داخل آن بار بگذارید که در خوشمزه شدن و جا افتادن آبگوشت تاثیر بسیار زیادی دارد.

4- کف روی آبگوشت را حتما در ابتدای پخت بگیرید؛ بعلاوه نمک و لیمو عمانی را حتما بعد از اینکه گوشت و نخود و لوبیا پخت، به قابلمه اضافه کنید. وقتی سیب زمینی را می کوبید، لعاب و غلظت آبگوشت شما چند برابر می گردد.

5- اگر نخود و لوبیا به میزان کافی خیس نخورده باشد، داخل آبگوشت کامل نمی پزد. این مسئله علاوه بر اینکه روی طعم آبگوشت تاثیر می گذارد، باعث ایجاد نفخ و معده درد خواهد شد.

پیشنهاد مطالعه: برای تماشا ترفندهای بیشتر از آشپزی ترفند خوشمزه شدن سس ماکارونی را یاد بگیرید.

منبع: پیام دلتا

به "5 نکته مهم برای پخت آبگوشت جاافتاده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 نکته مهم برای پخت آبگوشت جاافتاده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید