این مواد غذایی را بخورید تا از سکته مغزی در امان بمانید

به گزارش گالری ابزار زیبا، سکته مغزی یک شرایط پزشکی تهدید کننده زندگی است و زمانی اتفاق می افتد که جریان خون مغز به طور ناگهانی قطع گردد (سکته مغزی ایسکمیک)، یا زمانی رخ می دهد که یک رگ خونی در مغز پاره می گردد (سکته خونریزی دهنده). هر دوی این شرایط در عرض چند دقیقه منجر به مرگ سلول های مغز می گردد.

این مواد غذایی را بخورید تا از سکته مغزی در امان بمانید

به گزارش بهداشت نیوز، سن بالا مهم ترین عامل خطر برای سکته مغزی محسوب می گردد. در میان عوامل خطر قابل اصلاح، پرفشاری خون و مصرف دخانیات از عوامل اصلی محسوب می گردد. عوامل دیگر عبارتند از رژیم غذایی نامناسب، چاقی، بیماری عروق کرونر قلب، دیابت، نداشتن تحرک بدنی، مصرف بیش از حد الکل و ژنتیک. اما باید بدانیم حدود 80 درصد سکته های مغزی قابل پیشگیری است.

تغییر در سبک زندگی و اصلاحات رفتاری از جمله اصلاح رژیم غذایی، اجزای مهم پیشگیری اولیه از سکته مغزی به شمار میرود. در ادامه توصیه های غذایی برای کاهش خطر رخداد سکته مغزی را دنبال می کنیم:

مصرف روزانه 9-5 واحد از میوه ها و سبزی ها، فراهم نماینده مقادیر کافی فیبر، مواد معدنی (مثل منیزیم و پتاسیم) ویتامین ها و سایر مواد مغذی برای بدن است. یک ارتباط معکوس بین افزایش دریافت میوه ها و سبزی ها و کاهش خطر سکته مغزی مشاهده شده است.

روغن زیتون فرابکر دارای پلی فنول ها، توکوفرول ها و اسیدهای چرب تک غیراشباع بوده و استفاده از آن می تواند با کاهش خطر سکته مغزی در ارتباط باشد. البته باید مطرح نمود که روغن زیتون فرابکر نباید حرارت دیده و برای مثال می تواند بر روی سالاد استفاده گردد.

مصرف انواع ماهی چرب و نیمه چرب به اندازه دو بار در هفته برای سلامت قلب توصیه می گردد. بعلاوه مصرف بالای ماهی با کاهش خطر کل سکته مغزی و سکته ایسکمیک در ارتباط بوده است. اسیدهای چرب چند غیر اشباع، ویتامین های D و B، پتاسیم و منیزیم موجود در ماهی اغلب دارای اثرات مطلوب بر عروق است. اما باید در نظر داشت که مصرف مکمل های اسید چرب امگا 3 فواید یکسانی را نشان نداده و در افرادی که داروهای رقیق نماینده های خون مانند وارفارین یا آسپرین مصرف می نمایند، نباید استفاده گردد.

دریافت مغزها به اندازه 30-20 گرم در روز برای سلامت قلب و کاهش خطر سکته مغزی توصیه می گردد.

مصرف منظم و میانه شیر و لبنیات کم چرب با کاهش خطر سکته مغزی در ارتباط بوده است. این ارتباط بع نظر می رسد به علت محتوای بالای کلسیم، منیزیم، پتاسیم و پپتیدهای بیواکتیو این محصولات است.

از دیگر توصیه ها، کاهش دریافت سدیم به اندازه 2 گرم در روز یا کمتر است. یک ارتباط قوی بین دریافت بالاتر نمک و افزایش پرفشاری خون و سکته مغزی گزارش شده است.

از مصرف غذاهای غنی از اسیدهای چرب اشباع (چربی های جامد) و اسیدهای چرب ترانس باید خودداری گردد. توصیه کنونی، بر استفاده از روغن های مایع به جای چربی های اشباع شده و کربوهیدرات های تصفیه شده با هدف کاهش خطر سکته مغزی تأکید دارد.

مصرف گوشت قرمز باید به یک تا دو بار در هفته محدود شده و تا جای ممکن از مصرف گوشت های قرمز فرآوری شده پرهیز گردد. چرا که مصرف بالای آنها با خطر بالاتر کل سکته مغزی و سکته مغزی ایسکمیک مرتبط بوده است. به نظر می رسد این ارتباط به علت اثرات نامطلوب اسیدهای چرب اشباع، اندازه هم بالا، پراکسیداسیون لیپید و نمک زیاد در گوشت های فرآوری شده و تأثیر آن بر فشار خون باشد.

محدودیت مصرف نوشیدنی های شیرین شده به علت اثرات نامطلوب آن بر LDL، VLDL، قند خون، انسولین و ارتباط آن با افزایش خطر کل سکته مغزی و سکته ایسکمیک توصیه می گردد.

مصرف میانه شکلات تلخ نیز به علت افزایش HDL، کاهش اکسیداسیون LDL، بهبود عملکرد اندوتلیال و کاهش فشار خون، با کاهش خطر سکته مغزی مرتبط بوده است.

در نهایت مصرف میانه چای به ویژه چای سبز توصیه شده و با کاهش خطر سکته مغزی در ارتباط بوده است.

منبع: فرارو

به "این مواد غذایی را بخورید تا از سکته مغزی در امان بمانید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "این مواد غذایی را بخورید تا از سکته مغزی در امان بمانید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید