رازگشایی از برابر بودن سرعت نور با مختصات هرم بزرگ مصر
به گزارش گالری ابزار زیبا، کافی است کمی در اینترنت جست وجو کنید تا با انبوه مطالب دانش گمشده پیشینیان، باستان شناسی فضایی، اسرار مصر باستان و ... روبرو شوید. یکی از معروف ترین این ادعاها، ارتباط بین سرعت نور و مختصات جغرافیایی اهرام مصر است.
به گزارش گالری ابزار زیبا ، سرعت نور در خلأ 299٬792٬458 متر بر ثانیه است و عرض جغرافیایی هرم بزرگ جیزه در مصر نیز 29.9792458 درجه شمالی است. کم نیستند افرادی که این برابری عجیب را دلیلی بر دانش گمشده مصریان باستان و ارتباط آن ها با فضانوردان باستانی و حیات فرازمینی می دانند.
اما به راستی، آیا این برابری واقعیت دارد و اگر بله، آیا تصادفی است؟
متأسفانه یا خوشبختانه، اندازه عددی سرعت نور و عرض جغرافیایی هرم جیزه با هم برابر است. نور با سرعت 299792458 متر بر ثانیه در خلأ حرکت می کند که طبق نظریه نسبیت خاص، بالاترین حد سرعت اجرام در عالم ما به شمار می رود. عرض جغرافیایی هرم بزرگ جیزه نیز درواقع 29.9792458 شمالی است (می توانید از گوگل مپ یا هر نرم افزار جغرافیایی دیگری مشاهده کنید)؛ اما از قلم نیاندازید که در این عرض جغرافیایی، فقط هرم بزرگ جیزه واقع نشده و مکان های دیگری نیز در سراسر زمین روی همین عرض جغرافیایی واقع شده اند.
اما آیا این یکسان بودن، تصادفی است؟
پاسخ دوباره مثبت است. نخستین بار، اوول رومر، اخترشناس دانمارکی بود که سرعت نور را در سال 1676 با رصد حرکت قمرهای سیاره مشتری اندازه گرفت. پیش از او دانشمندان زیادی از جمله گالیلئو گالیله تلاش کرده بودند تا سرعت نور را اندازه بگیرند، اما به دلیل محدودیت های فناوری شکست خوردند و صرفا نتیجه گرفتند که سرعت نور، بسیار زیاد است.
مصریان باستان، حتی اگر فرض بگیریم که قرن ها پیش از رومر، سرعت نور را اندازه گرفته بودند و به دلایلی آن را مسکوت نگه داشته بودند، برای اندازه گیری طول از واحد متر استفاده نمی کردند؛ چراکه این واحد نخستین بار در سال 1791 میلادی تعریف شد.
مصریان باستان از واحد ذراع استفاده می کردند که معادل فاصله نوک انگشت میانی تا آرنج دست است؛ پس مصریان سرعت نور را حدود 571,033,253 ذراع بر ثانیه می سنجیدند. حال بیایید ببینیم که آیا در عرض جغرافیایی 57.1033253 شمالی (از شرق تا غرب روسیه) آیا پدیده ای خاص یا شیئی تصادفی وجود دارد؟
درست است که مصریان باستان در برخی حوزه ها اقدامات چشمگیری انجام می دادند، اما آن ها هرگز سرعت نور را اندازه گیری نکردند یا با استفاده از خطوط جهانی طول و عرض جغرافیایی حرکت نمی کردند. هرآنچه معتقدان به نظریات توطئه و فضانوردان باستانی و مشابه آن ها می گویند، چیزی بیش از پدیده ای تصادفی نیست.
5454
منبع: خبرآنلاین