فراوری کاغذِ سنگ در فاروج در گرو صدور پروانه بهره برداری

به گزارش گالری ابزار زیبا، خبرنگاران/خراسان شمالی مدیر صنعت، معدن و تجارت فاروج گفت: با انجام فراوری آزمایشی واحد کاغذ سازی فاروج، فراوری انبوه کاغذِ سنگ در گرو تسریع در صدور پروانه بهره برداری است.

فراوری کاغذِ سنگ در فاروج در گرو صدور پروانه بهره برداری

احسان افتخاری در گفت و گو با گالری ابزار زیبا اظهار کرد: محصولات این واحد فراوریی، گرانول ترکیبی بر پایه کربنات کلسیم و انواع محصولات کاغذی از کربنات کلسیم و ظرفیت آن 88 هزار تن محصول در سال است.

مدیر صنعت، معدن و تجارت فاروج بیان نمود: با دریافت پروانه بهره برداری در این واحد، 45 هزار تن کاغذ و گرانول فراوری می گردد.

احسان افتخاری با اشاره به اینکه این واحد 16 بهمن سال 98 در حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی در روستای برگرد کلنگ زنی شد، گفت: کلنگ کارخانه فراوری کاغذ از کربنات سدیم با ظرفیت فراوری سالانه 30 هزار تن کاغذ و 10 هزار تن ظرف از کربنات کلسیم در زمینی به مساحت 15 هکتار و با 60 هزار متر مربع زیربنا و ایجاد 115 فرصت شغلی به زمین زده شد.

وی گفت: برای اجرای این طرح 254 میلیارد تومان سرمایه گذاری شده است.

به گزارش گالری ابزار زیبا، در سال 95 با بومی سازی این صنعت در یزد، ایران به جمع چهار کشور صاحب این صنعت نظیر کانادا، چین و تایوان پیوست.

در شهرستان فاروج یک شهرک و یک ناحیه صنعتی فعال است و تعدادی از طرح های صنعتی هم در زمین های مالکان آن ساخته شده و به بهره برداری رسیده که کارخانه کاغذ یکی از این واحدهاست که در زمینی در روستای برگرد از توابع بخش مرکزی ساخته شده است.

کاغذ سنگ (که با اسامی دیگری مثل کاغذ سنگی، کاغذ آهک یا کاغذ معدنی نیز نامیده می گردد) نسل تازهی از کاغذ است که در سال های اخیر به وسیله محققان اختراع شده، ماده اولیه این کاغذ پودر کربنات کلسیم بوده که جایگزین استفاده از چوب درختان برای فراوری کاغذ است. از خواص آن ضد آب بودن، مقاومت در برابر پارگی، جلوه جادویی رنگ ها بر روی آن و در نهایت برگشت پذیری کوتاه مدت آن به خاک طی دوره بازیافت است.

بسیاری، فراوری کاغذ سنگ را پدیده ای شگفت انگیز در صنعت چاپ و فراوری آن را نیز سرآغاز عصری تازه در فراوری کاغذهای سازگار با محیط زیست می دانند؛ چراکه ماده اولیه آن تنها سنگ است، از این رو به نظر می رسد دیگر نباید نگران قطع درختان و آثار مخرب آن روی محیط زیست باشیم. بعلاوه در فرآیند فراوری کاغذ سنگ نه تنها از آب استفاده نمی گردد، بلکه به خاطر سفیدبودن مواد اولیه، نیازی به استفاده از سفیدکننده ها هم در فراوری آن نیست که نتیجه این کار، این خواهد بود که دیگر آلاینده ها به محیط زیست ما اضافه نخواهند شد.

خبرنگار: مرضیه مهربان

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "فراوری کاغذِ سنگ در فاروج در گرو صدور پروانه بهره برداری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فراوری کاغذِ سنگ در فاروج در گرو صدور پروانه بهره برداری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید