طرز تهیه ترشی نازخاتون مجلسی و ساده

به گزارش گالری ابزار زیبا، این بار با طرز تهیه یک ترشی شمالی دیگر مهمان خانه هایتان هستیم. ترشی نازخاتون به خاطر طعم دودی بادمجان کبابی و سبزیجات محلی و آبغوره حسابی در دلتان جا باز خواهد نمود. البته چون دسترسی به سبزیجات محلی برای همه ما امکان پذیر نیست در این دستورالعمل به سبزی های جایگزین اشاره کردیم. نکته خیلی مهم دیگر این است که نازخاتون همان لحظه بعد از تهیه قابل سرو است و نیازی به رسیدن ندارد. بنابراین اگر همین الان تصمیم به تهیه این ترشی بگیرید، برای نهار یا شام امروز می توانید آن را سرو کنید. با طرز تهیه ترشی نازخاتون همراه ما باشید.

طرز تهیه ترشی نازخاتون مجلسی و ساده

مواد لازم برای تهیه ترشی نازخاتون

  • بادمجان گوشتی یک کیلوگرم
  • گوجه فرنگی پوست کنده شده سه عدد
  • سیر دو بوته
  • سرکه یا آبغوره دو لیوان
  • فلفل سبز تند 250 گرم
  • سبزی های معطر ساطوری شده شامل (ریحان، ترخون، نعنا و پیازچه، جعفری و گشنیز) نیم کیلوگرم
  • سیاه دانه دو قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • گلپر یک قاشق چای خوری

طرز تهیه نازخاتون

مرحله اول

بادمجان و گوجه ها را یا به یاری ذغال با منقل و باربیکیو یا با اجاق گاز یا از طریق فر کبابی کنید و پوست آن را بگیرید.

مرحله دوم

بعد از گرفتن پوست بادمجان ها، آن ها را داخل مخلوط کن بریزید یا با گوشت کوب حسابی بکوبید تا کاملا له شوند.

مرحله سوم

نوبت ساطوری کردن سبزیجات است. ابتدا سبزی ها را به صورت ریز و ساطوری خرد کنید. سیر و فلفل را هم به صورت ریز خرد کنید.

مرحله چهارم

تمام مواد را داخل یک ظرف بریزید و خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. سپس به مقدار لازم نمک، فلفل و گلپر و سیاه دانه را اضافه کنید.

مرحله پنجم

سرکه و آبغوره را تقریبا به همان مقدار که در مواد لازم گفتیم اضافه کنید؛ اما مواظب باشید ترشی نه خیلی شل و نه خیلی سفت گردد.

نکات طرز تهیه نازخاتون

  • شمالی ها برای تهیه نازخاتون از ریحان مازندرانی و بر حسب منطقه از سبزی های محلی مثل چوچاق، خالواش و زلنگ هم استفاده می نمایند.
  • برای تهیه ترشی نازخاتون محلی فقط از آبغوره استفاده می گردد اما ما برای ماندگاری بهتر این ترشی از ترکیب آبغوره با سرکه استفاده کردیم. یا حتی می توانید سرکه سیب خانگی را امتحان کنید.
  • این ترشی برخلاف ترشی های دیگر، بعد از درست کردن قابل استفاده است بنابراین آن را به مقدار کم و حداکثر برای مصرف یک ماه تهیه کنید.
  • غلظت این ترشی باید شبیه به ترشی لیته؛ یعنی نه خیلی شل و نه خیلی غلیظ باشد.
  • ترشی نازخاتون اصل شمالی گوجه فرنگی ندارد، اما طعم گوجه فرنگی کنار بادمجان کبابی عالی می گردد. برای همین در این دستورالعمل از گوجه فرنگی هم استفاده کردیم.
  • می توانید به مقدار یک قاشق رب انار هم اضافه کنید.
منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه ترشی نازخاتون مجلسی و ساده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترشی نازخاتون مجلسی و ساده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید