4 مرحله مطالعات باستان شناسی در سد چمشیر

به گزارش گالری ابزار زیبا، نشست خبری فعالیت های باستان شناسی در سد چمشیر با حضور خبرنگاران حوزه میراث فرهنگی برگزار گردید در این نشست فرزاد مافی مشاور میراث فرهنگی و گردشگری آب نیرو و عضو هیأت علمی دانشگاه گفت: درباره سد چمشیر طی نامه ای به پژوهشگاه میراث فرهنگی اعلام کردیم که می خواهیم طرحی طبق نقشه اجرا کنیم شما به ما بگویید شرایط میراث فرهنگی آن چگونه است ما در این نامه درخواست مجوز نموده بودیم.

4 مرحله مطالعات باستان شناسی در سد چمشیر

وی ادامه داد: در سال 89 اولین مکاتبه رسمی انجام شد سال 90 نیز یک تیم باستان شناسی به سرپرستی نعمت الله سراقی آنالیز نموده و وجود تعدادی محوطه تاریخی را ابلاغ کردند. با استناد به یافته های این مطالعات مجوز ساخت سد داده شد.

مافی با بیان اینکه سد چمشیر اولین سدی است که مطالعات باستان شناسی آن در چهار مرحله اجرا شده است گفت: در سال 90 آنالیز شناسایی اجرا شده و در سال 95 برآورد و کاوش های تکمیلی اجرا شده در سال 97 قرارداد کاوش در 30 محوطه را امضا کردیم.

این عضو هیأت علمی دانشگاه گفت: اما با توجه به بودجه آن موقع از این تعداد، تنها 9 محوطه تا سال 1400 با 800 میلیون تومان بودجه کاوش شد. 21 محوطه باقی ماند. طبق طرح توجیهی آنها باید برای تکمیل مطالعات در این 21 محوطه نیز کار می کردند. بنابراین شرکت پذیرفت که دو بار دیگر نیز با بودجه 6 میلیارد تومان کاوش انجام گردد.

مافی ادامه داد: گفته شده بود که بعضی محوطه ها ساسانی است اما این موضوع در آنالیز های اولیه اعلام شد زمانی که در مطالعات تکمیلی این موارد مورد آنالیز بیشتر قرار می گیرند توجه می شویم آن طور که اول حدس زده شده نبوده است. بنابراین در این مورد هم بعدها اعلام کردیم هیچ گونه بقایای استقرارگاه های بزرگ و معماری فاخر از دوره تاریخی خصوصاً ساسانی پیدا نکردیم.

وی درباره ایجاد موزه برای آثار کشف شده از کاوش در سدها نیز گفت: اگر پژوهشکده تکلیفی در این باره بخواهد آن را انجام می دهیم.

منبع: گردشبان

به "4 مرحله مطالعات باستان شناسی در سد چمشیر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "4 مرحله مطالعات باستان شناسی در سد چمشیر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید